Metselwerk is een belangrijk onderdeel tijdens bouwkundige keuringen van woningen

Metselwerk is een belangrijk onderdeel tijdens bouwkundige keuringen van woningen

Metselwerk is een belangrijk onderdeel tijdens bouwkundige keuringen van woningen

Een schoorsteen metselen in het kader van een dakrenovatie is ingrijpend werk, zeker als u het zelf wilt doen en het niet uw dagelijks werk is. U moet materialen hoog op het dak brengen en veiligheid is natuurlijk een belangrijk issue. Aan ongelukken heeft niemand iets. De lokale vakman is specialist in duurzaam woningonderhoud en ook metselwerk valt binnen onze brede portfolio aan werkzaamheden. Metselwerk is vakwerk. Er komt heel wat bij kijken. Als u er geen verstand van heeft dan loopt u het risico dat het zelf ter hand nemen van het metselwerk uitloopt op een teleurstelling.

 

Woninginspectie door bouwkundig specialist

Tijdens een bouwkundige taxatie loopt de bouwkundige expert samen met u door het huis om de huidige staat van de woning op te nemen. In dit rapport vindt u uiteindelijk alle aandachtspunten terug die op korte- of lange termijn aan de orde komen. Daarbij geeft de adviseur ook een kostenindicatie. Het metselwerk wordt daarin soms ook genoemd.

 

Metselwerk in en om het huis

Nemen we een gemiddelde woning als uitgangspunt dan is op vele plaatsen metselwerk zichtbaar. Van een goed gebouwde woning gaat het metselwerk tientallen jaren mee, zeker als ook het voegwerk tussentijds goed bijgehouden wordt. Bij verbouwingen of renovaties wordt ons dikwijls gevraagd aanvullend metselwerk te doen, bijvoorbeeld:

 

 • een vijver metselen,
 • betonblokken metselen voor een nieuwe schuur of een aanbouw,
 • een barbecue metselen voor in de tuin of op het terras,
 • tuinhuis metselen waar u in de zomer en in de winter heerlijk kunt zitten,
 • een zwembad metselen onder of in de woning, of buiten,
 • een mooie bloembak metselen tegen de gevel van uw woning bijvoorbeeld,
 • kelder metselen om zo meer opslagruimte te creëren,
 • waterput metselen, erg mooi bij landhuizen,
 • een schouw metselen, wat extra uitstraling geeft aan een woonkamer,
 • een mooie plantenbak metselen op een terras of in een voortuin,
 • een muurtje metselen tuin, bijvoorbeeld om de scheidingslijn tussen twee tuinen goed aan te geven,
 • trap metselen, binnen of buiten om twee verdiepingen met elkaar te verbinden,
 • boog metselen, wat ronding aanbrengt in een vertrek of op een buitenplaats,
 • een open haard metselen, binnen of buiten om extra sfeer en warmte te creëren.

 

Zelf metselen

Ook voor klusbedrijven is de lokale aannemer partner in bouwprojecten. En ook de particulier die het metselwerk zelf doet, staan wij bij met materiaal en/of advies. Zo is het verstandig om te weten wat u moet doen bij metselen met vorst of als u speciale effecten wilt creëren met uw metselwerk. Men kan u adviseren wat betreft de beste technieken.

 

Kosten metselwerk per m2

Metselwerk prijzen kunnen behoorlijk verschillen tussen de ene aanbieder en de andere. Wij merken dat veel metselwerk meegaat in een bredere verbouwings- of renovatieopdracht. Dat heeft natuurlijk consequenties voor de prijsopgaaf. Het maakt nogal wat uit of u alleen een buitenmuur wilt laten neerzetten of dat u een grote aanbouw wilt laten maken of een dakrenovatie wilt laten doen, inclusief een schoorsteen metselen. Vraag zeker een offerte op bij verschillende aannemers, bijvoorbeeld voor een schoorsteen metselen. Neem ook voor de bouwkundige taxatie contact op met verschillende bureau’s voor een gunstige prijs. Je kunt eenvoudig prijzen vergelijken via internet.

Reacties zijn gesloten.