Verbouwing met spanplatfond

Verbouwing met spanplatfond

Bij een verbouwing komt veel bij kijken. Denk aan dat je de komende dagen in het stof zit of dat je vroeg je bed uit moet om de verbouwers te ontvangen. Gelukkig is het eindresultaat vaak de moeite waard om toch de verbouwing door te zetten. In de blog bespreek ik waarom je een spanplafond moet installeren dan een normaal plafon. Daarnaast vertel ik waarom het verstandig is om een akoestische panelen te instaleren. Ben je enthousiast geworden? Lees snel verder.  

Wat zijn is een spanplafond? 

Een spanplafond is gemaakt van een kunststofdoek. Om dit te monteren wordt het spanplafond over het bestaande plafond geplaatst. Hierdoor ontstaat er nieuw plafon. Het wordt aan gespannen over de muren en plafon vandaar de naam spanplafond.  

Je hebt spanplafond van twee verschillende materialen. Dat zijn polyester en PVC-folie. 

Het verschil tussen deze twee is: 

  • Kleur mogelijkheden 
  • De naden  
  • Recyclebaar 
  • Prijs  
  • Over schilderbaar  

Wat zijn de voordelen van een spanplatfond? 

Er zijn een heleboel voordelen aan spanplafond. Dat zijn de volgende: 

  • Snelle plaatsing 
  • Weinig onderhoud 
  • Tijdelijke oplossing 

Het plaatsen van een spanplafond gaat erg snel. In één a twee dagen is de klus al geklaard. Dan kan je meteen genieten van jouw nieuwe plafon. Het is ook fijn dat spanplafond weinig onderhoudt nodig heeft. Het is afwasbaar en je kan het makkelijk schoonmaken met een doekje. 

Naast spanplafond is het ook verstandig om akoestische panelen? 

Ja, akoestische panelen verbeteren het geluid in de kamer. Het vermindert de glam in de ruimte en daardoor is het geluid helder. Dit is een mooie toevoeging voor jouw huiskamer of in een kantoor. Je hebt akoestische panelen in verschillende maten en kleuren.  Je kan een leuk print je kiezen of een neutrale kleur. Zo zijn er genoeg mogelijkheden die in jouw interieur passen.   

Akoestische panelen worden gemaakt van verschillende materialen. Ze worden bijvoorbeeld gemaakt van PU schuim en polyester wol. Je kan de platen aan het plafon of aan de muur ophangen.  

Reacties zijn gesloten.